Sven Kramer, Jan Blokhuisen en Jorrit Bergsma in actie op de ploegenachtervolging
NOS SchaatsenAangepast

Schaatswereld stuurt aan op compromis in begrotingsrel

Een oplossing in het conflict tussen de KNSB en de convenantgroep van schaatsers, merkenteams en gewesten lijkt aanstaande. Zaterdag hebben de partijen een constructief overleg gehad waaruit een concept-overeenkomst is gekomen.

In het voorstel van de convenantgroep wordt het totale premiebedrag voor de schaatsers verhoogd naar 1 miljoen euro. In de voorlopige begroting, die in eerste instantie is opgeschort door de ledenraad, was daarvoor een bedrag van 650.000 vrijgemaakt.

Het nieuwe voorstel wordt bevestigd door Bert Jonker, voorzitter van de VPS, de vereniging voor profschaatsers, en een van de bepalende personen binnen de convenantgroep.

Bert Jonker met Jorrit Bergsma in Thialf

Fundament om verder te bouwen

Ook hoeven de commerciële teams volgens de overeenkomst geen licentiegeld te betalen. In plaats daarvan leggen de merkenteams 25.000 euro in voor talentontwikkeling.

De KNSB zal ook de gewesten weer gaan ondersteunen. Op de voorlopige begroting stonden de gewesten voor nul euro op de begroting.

Jonker is blij dat een brug is geslagen tussen de twee partijen. Hij stelt dat de tijd van kampen voorbij is en dat in eendrachtige samenwerking wordt gezocht naar een oplossing.

Volgens de eigenaar van Clafis, zelf ook sponsor van een merkenteam, biedt het gedane voorstel een goed fundament om de komende jaren op voort te kunnen bouwen.

Groen licht

Aanvankelijk gold 27 oktober als uiterste datum om tot een akkoord te komen. De convenantgroep dringt er bij de KNSB op aan al eerder de knoop door te hakken. Voor komende zaterdag hopen Jonker en consorten groen licht te hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl