Bertrand Traoré heeft de 2-0 gemaakt
NOS VoetbalAangepast

Na twee goals neemt Ajax gas terug tegen ADO

Ajax heeft een betrekkelijk eenvoudige 2-0 overwinning geboekt bij ADO Den Haag. Na de tweede goal deden de Amsterdammers het wat rustiger aan met het oog op het Europa League-duel donderdag met Celta de Vigo en de eredivisietopper tegen Feyenoord van komend weekeinde.

Ajax heerste en had voor rust eigenlijk meer dan één goal moeten maken. De 0-1 was wel bijzonder fraai. Davy Klaassen gooide in, liep in volle sprint door en kreeg de bal via een prachtige lob van Lasse Schöne terug, waarna de captain van Ajax prima afrondde. Kasper Dolberg pegelde vlak daarna de bal op de lat.

Nick Viergever, Lasse Schöne en Davy Klaassen vieren de 1-0

Bertrand Traoré besliste het duel enkele minuten na rust met een bekeken schot. De assist van Amin Younes was daarbij loepzuiver. Ajax speelde het duel daarna zorgvuldig uit. Anwar El Ghazi dacht de 3-0 nog te maken, maar na zijn solo hobbelde de bal net naast.

Klassieker

Door de overwinning blijft Ajax in het spoor van koploper Feyenoord, dat eerder vandaag op de valreep de winst pakte bij NEC. Het gat tussen de twee clubs is vijf punten. Volgende week is dus de Klassieker in de Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl