Een balende Robin van Persie

Eindelijk negentig minuten voor Van Persie, maar geen winst

Voor het eerst dit seizoen heeft Robin van Persie de volle negentig minuten meegespeeld bij Fenerbahçe. Een garantie voor succes was het niet, want de ploeg van Dick Advocaat kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Alanyaspor.

Net als Van Persie stond rechtsback Gregory van der Wiel in de basis, Jeremain Lens is nog geblesseerd. Het duel met Alanyaspor, waar Ismaïl Aissati een van de middenvelders was, werd vooral een wedstrijd met veel overtredingen.

Liefst twaalf gele kaarten vielen er, waarvan twee voor Isaac Sackey. De speler van de bezoekers moest daardoor in de 87ste minuut het veld verlaten. Toen stond de eindstand al op het scorebord, na doelpunten van Mehmet Topal en Daniel Candeias.

Dick Advocaat druk aan het coachen langs de lijn

Het is nog niet het seizoen van 'Fener', dat na zeven wedstrijden op de negende plaats staat. In de Europa League zijn de resultaten tot nu toe beter, met onder meer een zege op Feyenoord. Donderdag spelen de Turken in Engeland tegen Manchester United.

Winst Galatasaray

Zaterdag won Galatasaray, zonder de geblesseerde Wesley Sneijder en met Nigel de Jong op de bank, met 1-0 bij Gençlerbirligi. De ploeg van Jan Olde Riekerink staat samen met Istanbul Basaksehir en Besiktas aan kop in Turkije.

De achterstand van Fenerbahçe bedraagt al acht punten.