NOS NieuwsAangepast

Man belaagd om beledigen Thaise koning

In de Thaise badplaats Phuket hebben de politie en het leger een menigte moeten verdrijven. Honderden mensen hadden het gemunt op een man die de overleden koning zou hebben beledigd. Hij had ver voor het overlijden van de koning op Facebook gezet: "Iedereen moet een keer doodgaan".

Op een video is te zien dat grote groepen mensen in de buurt van de sojamelkwinkel van de man staan. Ze houden onder meer bordjes omhoog met "stommeling" en roepen dat de man naar buiten moet komen. Agenten blokkeren de ingang van de winkel.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De politie en het leger slaagden er uiteindelijk in om de menigte weg te krijgen. Ze stuurden de mensen in de richting van een politiekantoor waar ze een aanklacht tegen de man konden indienen.

Volgens een woordvoerder van de politie wilde de woedende menigte alleen maar hun liefde voor de koning tonen. "Ze waren niet blij met de uiting van de man op Facebook. De mensen wisten dat geweld niet op zijn plaats was."

Waarnemer

Afgelopen donderdag overleed Bhumibol op 88-jarige leeftijd. Hij heeft 70 jaar op de troon gezeten. Veel Thai vereren hem als een halfgod.

Eerder vandaag werd bekend dat een 96-jarige vertrouweling van hem is benoemd tot waarnemer van de monarchie. Hij functioneert als regent zolang de kroonprins nog geen koning is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl