Gevangenis in Zoetermeer
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Gevangenis Zoetermeer gedeeltelijk dicht

De gevangenis van Zoetermeer wordt gedeeltelijk gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie tegenover Omroep West. Er vallen geen ontslagen.

Volgens het ministerie is er te weinig personeel om het werk in de gevangenis op verantwoorde wijze uit te voeren. Daarom is ervoor gekozen een deel van de gevangenis te sluiten en de gevangenen vanaf december te verspreiden over andere penitentiaire inrichtingen.

Om hoeveel gedetineerden het gaat en waar ze terecht zullen komen, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Volgens Omroep West gaat het om tientallen mensen.

Geen ontslagen

Burgemeester Aptroot van Zoetermeer is blij dat er geen ontslagen vallen. "Ze hebben mij laten weten dat er geen reorganisatie komt. Niemand wordt ontslagen, er is alleen minder werk. Medewerkers kunnen aan de slag bij de gevangenissen in Alphen aan den Rijn en Scheveningen", aldus de burgemeester.

Het is niet duidelijk of de gevangenis uiteindelijk helemaal moet sluiten, daar zijn al wel langer plannen voor. In april van dit jaar protesteerde een groot deel van het personeel nog tegen totale sluiting. Ze legden toen hun werk tijdelijk neer.

In september vorig jaar kwam de gevangenis in het nieuws toen een gevangene een mede-gedetineerde doodstak.

Advertentie via Ster.nl