NOS VoetbalAangepast

Ajax-doelman Onana liet Barcelona gefrustreerd achter

Vertrek bij Barcelona werd Onana niet in dank afgenomen

André Onana is blij dat hij ervoor heeft gekozen om Barcelona achter zich te laten voor Ajax. De keeper uit Kameroen beschouwt Amsterdam als perfecte tussenstop in zijn loopbaan.

De flegmatieke doelman heeft een eigenzinnige uitstraling. Dat blijkt ook als Onana vertelt over zijn keuze voor Ajax. Het vertrek uit Catalonië werd hem namelijk niet in dank afgenomen.

Bij Barcelona heerste er tevredenheid over de ontwikkeling van Onana. "Iedereen was kwaad toen ik naar Ajax vertrok. Er werd geroepen: waarom doe je dat nou?", zegt hij. "Ajax is de beste plek voor mij, omdat ze hier graag met jonge spelers spelen."

Ik denk niet aan Tim Krul. Ik weet dat wij drie keepers hebben en iedereen moet vechten voor z'n plaats.

André Onana

Onana werd ruim vijf jaar geleden in eigen land door FC Barcelona weggeplukt uit de academie van zijn legendarische landgenoot Samuel Eto'o. "Ik had daar in het begin moeite mee omdat ik mijn familie en vrienden moest achterlaten", herinnert Onana zich. "Maar zo is het leven. Als je je dromen wilt waarmaken, moet je veel offers brengen."

De 20-jarige Onana is sinds het vertrek van Jasper Cillessen en de nog revaliderende Tim Krul de vaste man onder de lat bij Ajax. De Kameroener is niet bang z'n plaats te verliezen als Krul weer fit is.

"Ik denk niet aan Tim Krul. Ik weet dat wij drie keepers hebben en iedereen moet vechten voor z'n plaats. Het is niet zo dat Tim of ik per se moet spelen. Ik wil dat Ajax wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl