NOS NieuwsAangepast

Monsterfile op A2 door vakantieverkeer en sluiting Merwedebrug

Op de A2 heeft tot het begin van de avond een lange file gestaan tussen Vinkeveen en Deil, met rond 17.30 uur zo'n 45 kilometer langzaam rijdend of stilstaand verkeer. Op de A27 was er door de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer veel vertraging.

Tegen 20.00 uur was er nog steeds vertraging op de A2 en de A27, maar waren de ergste files voorbij.

Herfstvakantie

De drukte op de A2 werd veroorzaakt door het begin van de herfstvakantie en het extra vrachtverkeer op de weg. Vanwege de afsluiting van de Merwedebrug op de A27 gebruiken veel vrachtwagens de A2 om naar het zuiden te rijden.

Op de A27 richting Breda liep de vertraging op tot meer dan een uur door de wegversmalling die de politie heeft aangelegd om vrachtwagens tegen te houden die naar de Merwedebrug rijden.

Volgens Rijkswaterstaat werden gisteren op de A27 zo'n 200 vrachtwagens per uur tegengehouden die de Merwedebrug op wilden rijden. Vandaag zijn dat er zo'n tachtig per uur. Langs de file rijden via de vluchtstrook werd door de politie ontraden: er werd extra op gecontroleerd.

Verder was het erg druk op de A12 bij Arnhem in beide richtingen. Voor de grens met Duitsland stond vanaf Zevenaar tot het begin van de avond zo'n tien kilometer file.

De regio's Noord- en Midden-Nederland hebben vandaag herfstvakantie gekregen. Daardoor is de avondspits ook vroeger begonnen dan normaal.

Op het hoogtepunt van de avondspits stond er op de snelwegen zo'n 340 kilometer file. Dat is geen record. De herfstvakantie-spits van vorig jaar was met 487 kilometer file nog veel drukker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl