NOS NieuwsAangepast

Hondje behoed voor gruwelijk liftongeluk

Een oplettende hotelmanager in de VS heeft een klein hondje behoed voor een dodelijk liftongeluk. De riem van het dier zat vast tussen twee liftdeuren, terwijl zijn baasje al in de lift stond. Een beveiligingscamera legde het tafereel vast.

Manager Ben Duke van het hotel in Greenville, South Carolina, reageerde meteen toen hij zag dat het hondje nog buiten de lift stond toen de deuren al dicht waren. "Ik denk dat de hotelgast niet doorhad dat zijn hond nog zo ver achter hem liep", zei Duke tegen de nieuwswebsite WYFF 4.

Duke zag dat het hondje, Boo Boo, steeds verder naar de dichte liftdeuren werd getrokken en kwam in actie. Aanvankelijk lukte het net om de riem los te krijgen. Pas toen het dier naar de bovenkant van de liftdeur was getrokken, slaagde hij erin de riem stuk te trekken. Hierdoor redde hij Boo Boo van de wurgdood.

"De hond was bang en maakte het me wel moeilijk", zei Duke. "Hij krabde me hard in mijn gezicht, maar dat neem ik hem niet kwalijk. Het was behoorlijk eng."

De baas van het hondje kwam in tranen de trap op rennen. "Hij huilde en was vreselijk dankbaar", zei Duke, die zelf behoorlijk nuchter bleef. "Ik heb gewoon gedaan wat je moet doen in zo'n situatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl