FIFA-voorzitter Gianni Infantino
NOS Voetbal

FIFA: WK 2026 niet in Europa en Azië

Europese en Aziatische landen hoeven zich niet kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK voetbal in 2026. De wereldvoetbalbond FIFA geeft voor de toekenning van het WK in dat jaar de voorkeur aan een ander werelddeel.

Europa en Azië moeten volgens de FIFA een pas op de plaats maken omdat ze in 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) al aan de beurt komen.

De FIFA hoeft zich ogenschijnlijk geen zorgen te maken over gebrek aan belangstelling voor het WK 2026. Inmiddels hebben de VS, Mexico, Colombia en Canada hun interesse kenbaar gemaakt. De VS heeft bovendien laten doorschemeren het toernooi eventueel met een van de andere gegadigden te willen organiseren. De VS was in 1994 reeds gastheer van het WK voetbal.

Deur op een kier

Een officiële kandidaatstelling is overigens nog niet gedaan. Wellicht daarom houdt de FIFA de deur op een kier voor Europese landen. Mocht er geen kandidaat komen die aan de logistieke en financiële voorwaarden voldoet, kan de FIFA altijd nog uitwijken naar een eventuele Europese gegadigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl