Het 'Ndrangheta-museum was eerder een villa van de maffia
NOS NieuwsAangepast

Directeur maffiamuseum is zelf corrupt

De directeur van een museum in Italië dat de misdaden van de maffia in kaart brengt, blijkt nu zelf corrupt te zijn. Hij zou honderdduizenden euro's hebben weggesluisd.

Volgens de politie zijn er valse facturen opgedoken in de administratie van het 'Ndrangheta-museum, dat zich juist richt tegen de maffia in Zuid-Italië. Ook zijn er extreem grote bedragen overgemaakt en zijn publieke gelden gebruikt voor persoonlijke uitgaven.

Directeur Claudio La Camera wordt nu beschuldigd van oplichting ter waarde van 434.000 euro. Ook ambtenaren op regionaal en provinciaal niveau zijn bij de fraude betrokken, stelt het Openbaar Ministerie.

Rubberen kip

In de administratie van het museum stond dat er 120.000 euro was betaald voor een videobewakingssysteem, terwijl het systeem daadwerkelijk 30.000 had gekost. Daarnaast had het neefje van de directeur 50.000 euro te veel betaald gekregen voor een klus.

La Camera declareerde bij het museum ook nog eens privézaken, zoals de reparatie van zijn auto én... een rubberen kip voor zijn hond.

Directeur Claudio La Camera

Het 'Ndrangheta-museum werd in december 2009 geopend en is gevestigd in een geconfisqueerde villa van de maffia in Reggio Calabria, een plaats in het zuidelijkste puntje van Italië.

Het museum onderzoekt de activiteiten van de 'Ndrangheta, een van de drie grote Italiaanse maffiaorganisaties, en informeert de bezoekers daarover. De clan heeft zijn oorsprong in de zuidelijke regio Calabrië, maar is langzaamaan steeds hoger opgeklommen in de Italiaanse laars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl