NOS WielrennenAangepast

WK-parcours en hitte in Qatar bevallen Wild wel

Niet olympisch kampioene Anna van der Breggen, Marianne Vos of Annemiek van Vleuten, maar sprintster Kirsten Wild is zaterdag de grote kanshebber om de wereldtitel op de weg te veroveren. Wereldkampioen worden op haar 34ste verjaardag, dat ziet de Nederlandse kopvrouw wel zitten.

Hitte in Qatar bevalt Kirsten Wild wel

"Ik kijk hier al heel lang naar uit", vertelt Wild een dag voor de wedstrijd. "Het zou heel cool zijn als het lukt, want het is fantastisch om hier het WK te rijden. Een heel vlak parcours, geen beklimmingen, dat bevalt mij wel."

Dat het snikheet is in Qatar kan Wild niet zoveel schelen. "Ik heb heel veel getraind in de hittekamer", legt ze uit. "Dat was echt verschrikkelijk, maar toen ik hier kwam, dacht ik: het valt heel erg mee! In die kamer heb je geen wind, dus ik kan hier heel goed met die warmte omgaan."

Succes in het Midden-Oosten

Wild behoort tot een select gezelschap van wielrensters dat zowel op de baan als op de weg succesvol is. In 2015 werd ze als baanwielrenster wereldkampioene op het onderdeel scratch.

Dat ze in Qatar tot de favorieten wordt gerekend, is nauwelijks verrassend. De 33-jarige sprintster rijdt altijd sterk in het Midden-Oosten. Ze schreef vier keer de Ronde van Qatar op haar naam en won in totaal tien etappes. "Het is hier vlak en snel. Dat bevalt mij uitstekend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl