Een vrachtwagen wordt van de weg gedirigeerd door de politie
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Truckers die toch over Merwedebrug reden, hoeven boete niet te betalen

De vrachtwagenchauffeurs die deze week een bekeuring kregen omdat ze over de Merwedebrug in de A27 reden, hoeven de boete van 230 euro niet te betalen. De afsluiting van de verzwakte brug was niet op de juiste manier aangegeven, schrijft Omroep Brabant.

De brug is sinds dinsdag afgesloten voor verkeer dat zwaarder is dan 3500 kilo, omdat het onderstel scheurtjes vertoont door overbelasting. Vrachtwagens en bussen mogen er dus niet over.

De politie heeft sinds dinsdag elf bekeuringen uitgedeeld, maar verscheurt die nu.

Nu staan er de juiste verbodsborden. Sindsdien heeft de politie geen nieuwe bekeuringen uitgeschreven. Zwaar verkeer moet omrijden via de A15/A2 of via de A59/A16.

Per dag staken er zo'n 18.000 vrachtwagens de Boven-Merwede over. De sluiting van de brug leidt daarom tot chaotische taferelen. Er staan lange files - zowel richting Utrecht als richting Breda - doordat de politie een rijstrook afsluit om het vrachtverkeer te kunnen weren.

Minister Schultz van Infrastructuur gaat ervan uit dat de 55 jaar oude brug sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden. "We kijken of we het naar voren kunnen trekken", zei ze na de ministerraad.

Schultz onderzoekt ook of bedrijven voor een schadeloosstelling in aanmerking komen. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vrachtwagens moeten omrijden en busbedrijven zetten kleine busjes in om passagiers toch snel over de brug te krijgen.

Advertentie via Ster.nl