De haai verlaat de kooi via de bovenkant
NOS NieuwsAangepast

Video: Witte haai breekt door kooi met duiker erin

Een grote witte haai die door een kooi breekt met daarin een duiker. Geen scène uit Jaws, de populaire film uit de jaren '70 waarin haaien mensen aanvallen, maar waargebeurd. Beelden ervan zijn op YouTube geplaatst.

De witte haai, met een lengte van zo'n 4 meter, breekt voor de westkust van Mexico door de spijlen van een kooi die achter een boot hangt, zo is te zien op de video die vanaf de boot is gemaakt. Omdat de opvarenden van de boot niet weten of er een duiker in de kooi zit, is de paniek groot.

Doordat iemand de bovenkant van de kooi opent, kan de haai de kooi al snel weer verlaten. "Is there anybody in there?", wordt er gevraagd. "Nobody is in the cage", is het antwoord aanvankelijk, maar dan wordt er toch iemand in het water gezien. Even later komt er een duiker naar boven. Hij is ongedeerd.

Na afloop vertelde de duiker dat hij op de bodem van de kooi was gaan zitten en zich daar heel kalm hield.

Volgens de filmer had de haai niet de intentie om de duiker aan te vallen, maar ging hij af op een groot stuk tonijn dat aan een touw hing. "Wanneer een grote witte haai ergens in bijt, wordt hij tijdelijk verblind. Toen deze haai uithaalde naar het aas, raakte hij per ongeluk de zijkant van de kooi. Waarschijnlijk was hij verward en kon hij niet terugzwemmen. De metalen spijlen braken door zijn sterke voorwaartse kracht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl