NOS SchaatsenAangepast

Blije Wüst kan eindelijk weer lekker slapen

Wüst: nu weer gewoon eten, trainen, slapen

"Een wereld van verschil." Zo omschrijft Ireen Wüst haar voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen in vergelijking met de start vorig jaar. De 30-jarige schaatsster vertrok begin 2015 bij Team Continu en besloot een eigen ploeg te beginnen. De zoektocht naar een hoofdsponsor duurde echter maanden.

Wüst miste daardoor voor het eerst in haar carrière de eerste wereldbekerwedstrijden. Twee valpartijen zorgden voor een dramatische seizoensstart. "Ik had gewoon te veel aan mijn hoofd en ik was niet helemaal scherp. Achteraf is dat dom, maar toen dacht ik dat het allemaal wel zou lukken als ik gewoon zou doorgaan."

Wüst: erg blij met het niveau van dit team

De sportieve toekomst van haar ploeg werd met hoofdsponsor Justlease.nl veiliggesteld tot na de Olympische Winterspelen van 2018. "Ik val gewoon lekker in slaap nu", aldus Wüst. "Zonder een hele lijst in mijn hoofd van zaken die ik nog moet regelen. Ik heb nu innerlijke rust en kan alleen maar met topsport bezig zijn."

Met haar ploeg, met onder anderen Antoinette de Jong en Jan Blokhuijsen, bereidt Wüst zich voor in het Duitse Inzell. "We hebben een hoog niveau en ik ben erg blij met dit team. Doordat die sponsorlast weg is, ben ik ook vrijer in mijn hoofd. Het is nu alleen maar trainen, eten en slapen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl