Assad begin deze maand in een interview met de Deense tv
NOS NieuwsAangepast

Assad: Aleppo veroveren, dan rebellen verjagen naar Turkije

Een overwinning in Aleppo op de rebellen betekent voor Syrië een belangrijke springplank om ook andere gebieden te zuiveren en de "terroristen" terug te drijven naar Turkije. President Assad zegt dat in een Russische krant, de Komsomolskaja Pravda. Volgens Assad moeten de rebellen naar Turkije worden verjaagd of worden gedood. "Er is geen andere optie."

Turkije is een van de partijen die de opstand tegen Assad steunen. De Syrische president krijgt hulp van onder meer Rusland en Iran.

De Syrisch-Russische bombardementen op Aleppo zijn de afgelopen dagen verhevigd, na een periode van betrekkelijke rust. Zeker 150 mensen kwamen om het leven.

Zaterdag staat er in Lausanne in Zwitserland een ontmoeting gepland tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry en zijn Russische ambtgenoot Lavrov. Zij zouden over een diplomatieke oplossing voor Syrië praten, samen met ministers uit Turkije, Qatar, Saudi-Arabië en Iran.

Bomaanslag

Bij Azaz ten noorden van Aleppo kwamen gisteren twintig mensen om het leven bij een zelfmoordaanslag. Een autobom ging af bij een controlepost van opstandelingen van het Vrije Syrische Leger. Zeker 25 gewonden zijn vervoerd naar Turkse ziekenhuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl