ING dealingroom in Amsterdam
NOS Nieuws

ING verplaatst handelsactiviteiten naar Londen

ING brengt 50 tot 60 handelsfuncties over van Brussel en Amsterdam naar Londen. Het gaat om handelaren die namens klanten van de bank handelen in onder meer valuta.

De verplaatsing naar de City in Londen is opmerkelijk. In Engeland vreest men dat de brexit financiële instellingen juist afstoot. ING gaat tegen die veronderstelde stroom in. "Londen is voor wat betreft financiële talenten veruit de belangrijkste arbeidsmarkt. Dat zal ook na de brexit zo zijn," zegt een woordvoerder.

"Als op langere termijn de impact van de brexit de belangen van onze klanten schaadt, kunnen we opnieuw kijken naar waar we onze activiteiten onderbrengen." De soepele Engelse regels als het gaat om het verstrekken van bonussen, speelt bij de reorganisatie geen rol, zegt de woordvoerder.

ING heeft dealingrooms in Brussel, Amsterdam en Londen. Die blijven bestaan. Wel worden activiteiten samengevoegd, om kosten te besparen. In Amsterdam werken 220 mensen, waarvan zestig handelaren. De reorganisatie treft veertig van hen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl