Marcos Rojo (r) en Javier Mascherano jagen op Derlis Gonzalez, de maker van het enige doelpunt

WK nog ver weg voor Argentinië na nederlaag tegen Paraguay

Het WK voetbal in 2018 is ver weg voor de vice-wereldkampioen. Argentinië verloor dinsdag in eigen huis van Paraguay (0-1) en staat momenteel vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep.

In de achttiende minuut werd de enige treffer van de wedstrijd gemaakt door Derlis Gonzalez. Vlak na rust kreeg de thuisploeg, die sterspeler Lionel Messi moest missen vanwege een bovenbeenblessure, de beste kans op de gelijkmaker, maar Sergio Agüero faalde vanaf elf meter.

"We moeten eerlijk zijn tegen onszelf", zei verdediger Martin Demichelis na afloop. "We moeten snel verbeteren. We hebben veel om recht te zetten."

Op bezoek bij Brazilië

In de volgende speelronde op 11 november staat Argentinië tegenover aartsrivaal Brazilië, dat dinsdag zijn kwalificatiewedstrijd in Venezuela eenvoudig won (0-2). Brazilië leidt de groep met 21 punten uit tien duels. Argentinië volgt met 16 punten op plaats vijf. De beste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland.