Anwar El Ghazi baalt na een gemiste kans in de wedstrijd tegen Jong Turkijke

Jong Oranje plaatst zich niet voor EK voetbal

Jong Oranje is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK van volgend jaar in Polen. De ploeg won weliswaar zijn laatste poulewedstrijd (4-1 zege op Cyprus in Larnaca), maar het was niet genoeg.

Oranje had bij de beste vier van negen nummers twee moeten komen, maar dat was al haast niet meer mogelijk.

Op Cyprus opende Van de Beek de score na een assist van Boëtius. Drie minuten later stond het 1-1, waarna Bergwijn op slag van rust scoorde na een voorzet van Bazoer. Een kwartier na rust was het andersom; Bazoer scoorde op een pass van Bergwijn. Halverwege de tweede helft was Bergwijn nog een keer succesvol.

Ieniemienie kansje

Vooraf was de kans op plaatsing bij de vier beste nummers twee al een puur theoretische. Drie van die vier plekken waren al vergeven, want Israël, Spanje en Oostenrijk waren niet meer te achterhalen.

Om die vierde plek te bemachtigen had Jong Oranje moeten winnen, België en Servië moeten verliezen, mocht Noorwegen niet verder komen dan een gelijkspel en mocht er van Macedonië, Frankrijk en IJsland maximaal één tot winst komen. Als Macedonië of Frankrijk zou winnen, dan moest IJsland verliezen.

Was aan al deze voorwaarden voldaan, dan had het doelsaldo uitsluitsel moeten brengen.