Aankomst van Kate bij het Mauritshuis in Den Haag
NOS NieuwsAangepast

Hertogin Kate bewondert koninklijke topstukken in Mauritshuis

De Britse hertogin Catherine is aangekomen bij het Mauritshuis in Den Haag. Ze is daar om de tentoonstelling 'Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection' te bekijken.

Tientallen mensen hadden zich achter hekken verzameld om een een glimp op te kunnen vangen van de hertogin. Ook was er veel pers aanwezig.

  • ANP
    Catherine komt aan bij het Mauritshuis
  • ANP
  • ANP
    Catherine wordt ontvangen door directeur Gordenker van het Mauritshuis

In het museum zijn topstukken te zien uit de kunstcollectie van de Britse koninklijke familie, onder meer van de Hollandse meesters Johannes Vermeer en Jan Steen.

De hertogin van Cambridge is voor het eerst zonder haar man, prins William, in het buitenland voor een officieel bezoek. Haar eerste stop was Villa Eikenhorst in Wassenaar. Koning Willem-Alexander heeft Kate ontvangen met een lunch. Koningin Máxima was daar niet bij.

Een kort bezoek aan Nederland van hertogin Kate

Na haar bezoek aan het Mauritshuis staan er nog twee activiteiten op het programma. De hertogin praat op de Britse ambassade met mensen van het Trimbos-instituut onder meer over verslaving. Ook gaat ze naar jongerenwerkplaats Bouwkeet in Rotterdam. Dat is een maatschappelijk project waar kinderen uit de wijk technische workshops kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl