De fabriek van DuPont (Chemours) in Dordrecht
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

DuPont legt fabriek stil na nieuwe lekkage

Chemieconcern DuPont in Dordrecht heeft maandagavond een fabriek stilgelegd na een lekkage van de giftige stof formaldehyde. De stof lekte weg bij de Delrin-fabriek, waar harde plastics worden gemaakt. Bij het reinigen van een leiding van een van de twee productielijnen lekte de formaldehyde weg via een afsluiter.

Volgens DuPont gaat het om een klein lek van minder dan een kilo en is er geen enkel gevaar geweest voor werknemers of omwonenden. Het bedrijf heeft wel besloten de productielijn meteen stil te leggen. Op verzoek van provinciaal gedeputeerde Rik Janssen is ook de andere productielijn stilgelegd, meldt RTV Rijnmond.

Het chemiebedrijf meldt dat de lekkage snel werd ontdekt dankzij nieuwe 'analysers'. Het lek is gemeld bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, die ook op het bedrijfsterrein is komen kijken. In overleg met die dienst wordt in de loop van vandaag besloten of en wanneer de Delrin-fabriek weer in bedrijf wordt genomen.

DuPont kwam eerder in opspraak na een formaldehyde-lekkage van meer dan 2700 kilo. Dat werd toen niet meteen bekendgemaakt. Het duurde anderhalve maand voordat de lekkage aan het licht kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl