NOS NieuwsAangepast

Politie Amsterdam: schietpartij bij AMC was geen liquidatie

De schietpartij van vannacht in Amsterdam was waarschijnlijk het gevolg van een ruzie in een horecazaak eerder op de avond. De politie zegt dat het niet om een liquidatie gaat. De schutter is nog niet gepakt.

Even voor middernacht werd bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam-Zuidoost een man doodgeschoten. Hij overleed ter plekke. Het slachtoffer is een 24-jarige man uit stadsdeel Zuidoost. Hij was eerder op de avond betrokken bij een ruzie in een horecazaak in de buurt van het AMC.

De man was bekend bij de politie. Volgens Het Parool is hij in het verleden veroordeeld voor diefstallen, mishandelingen en een poging tot moord. De laatste keer dat de man voor de rechter moest verschijnen was in november vorig jaar. Hij werd toen veroordeeld omdat hij een man van 25 in zijn borst had gestoken.

Meerdere schoten werden gelost

De schietpartij bij het AMC was de derde dodelijke schietpartij in Amsterdam in drie dagen. Afgelopen weekend werden in de hoofdstad twee mannen doodgeschoten. Volgens de politie waren zij geen zware criminelen.

Er is geen verband tussen de schietpartijen, zegt de politie.

Ook in deze zaken is de politie nog geen daders op het spoor. Na de schietpartij van afgelopen nacht kamden agenten de buurt uit, maar zonder resultaat. De schutter zou er op de fiets vandoor zijn gegaan. Hij droeg een rode jas en een petje.

De politie roept getuigen op zich te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl