Politie speurt het grachtenwater af
NOS NieuwsAangepast

Lichaam gevonden in gracht centrum Groningen

De politie heeft een lichaam gevonden in het Lopende Diep, een gracht in het centrum van de stad Groningen. De vindplaats is niet ver van de plek waar dit weekend is gezocht naar de vermiste student Wytze Pennink.

Het is nog onduidelijk of het gaat om het lichaam van de 18-jarige Pennink.

Het lichaam werd rond 12.15 uur door de politie gevonden in het water tussen een woonboot en de kade. De bewoonster van de boot had de politie gemeld dat ze iets vreemds had zien liggen, zegt een politiewoordvoerder.

Pennink kwam vrijdagochtend niet thuis na een avond stappen. Het laatste spoor van de student is van 05.35 uur in de ochtend, toen een camera hem vastlegde bij de Spilsluizen. Hij liep op dat moment in de richting van de plek waar vandaag het lichaam is gevonden, zegt de politiewoordvoerder.

De GGD en de technische recherche gaan zich nu buigen over de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak. De verwachting is dat er vandaag nog duidelijkheid komt over de identiteit van het slachtoffer.

Honderden mensen hebben de afgelopen dagen naar de man gezocht. Gisteren zocht de politie met duikers en sonar op het water van de Spilsluizen, maar dat leverde niets op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl