Bram van Bokhoven
NOS SportAangepast

Van Bokhoven nieuwe bondscoach turners

Bram van Bokhoven is aangesteld als bondscoach van de turnmannen. Hij is de opvolger van de in juli aan kanker overleden Mitch Fenner, die de mannenploeg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro had weten te loodsen.

De 38-jarige Van Bokhoven, die sinds 2006 werkzaam is bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), had vanwege de ziekte van Fenner de turners in de aanloop naar de Spelen en tijdens het olympisch toernooi zelf ook al onder zijn hoede.

"Ik heb er enorm veel zin in om door te bouwen op de door Mitch bewerkstelligde eenheid in het Nederlandse turnen", laat de nieuwe hoofdverantwoordelijke weten. "Het Nederlandse mannenturnen heeft enorm veel potentie. Mijn ambitie is hoog. Een structurele plaats bij de top-10 van de wereld, en mogelijk meer, is realistisch."

Van Gelder

Van Bokhoven is overigens degene die tijdens de Spelen in Rio had aangedrongen op disciplinaire maatregelen tegen Yuri van Gelder, nadat de ringenspecialist een nacht was gaan stappen in de Braziliaanse stad. Van Gelder werd, hoewel hij zich had geplaatst voor de toestelfinale, door de NOC*NSF-leiding naar huis gestuurd.

Van Bokhoven was destijds, als hoofdcoach van het KNGU-topsportprogramma in Den Bosch, de persoonlijk trainer van Van Gelder en Jeffrey Wammes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl