NOS VoetbalAangepast

Janssen: de bal moet erin, ook tegen Lloris

Als arbiter Damir Skomina maandagavond naar de Franse penaltystip wijst, pakt Vincent Janssen de bal. Voor zich ziet hij dan de Franse doelman Hugo Lloris, clubgenoot bij Tottenham Hotspur. Dat is geen reden voor Janssen om de eer aan een teamgenoot te laten.

"Nee, het maakt me helemaal niets uit of ik wel of niet met een keeper train", zegt Janssen. "Die bal moet er gewoon in."

Janssen: ik neem de strafschop, ook tegen Lloris

Lloris zag Janssen in dienst van de Spurs nog maar één keer scoren in een officieel duel, in de League Cup tegen Gillingham (5-0). Vanaf de strafschopstip. Lloris zat toen overigens niet bij de selectie. De Franse aanvoerder heeft ook de fraaie treffer van Janssen tegen Wit-Rusland gezien.

Zelfvertrouwen

"Vincent heeft weer zelfvertrouwen na zijn fantastische goal tegen Wit-Rusland", reageert Lloris. "Ik weet veel over hem, maar maandag ben ik vooral gefocust op het Nederlandse team. Ik hoop dat er geen penalty komt en als het gebeurt, probeer ik die te stoppen."

Vincent Janssen

Janssen bekent dat hij de goal van vrijdag nodig had. "Ik zou liegen als ik zei dat het me niets doet. Ik was ook echt op zoek naar een doelpunt. Even voor die treffer raakte ik al de paal. Maar het is niet zo dat ik nu voel dat ik over een bepaalde drempel ben. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl