Didier Deschamps in de Arena, rechts Antoine Griezmann
NOS VoetbalAangepast

Frankrijk beducht voor 'een van de talentvolste teams van Europa'

Is het pure beleefdheid of toch oprecht gemeend? Zowel de Franse bondscoach Didier Deschamps als doelman Hugo Lloris zegt onder de indruk te zijn van het Nederlands elftal. Een ploeg vol talent, bouwend aan een hoopvolle toekomst, zo typeren de twee Fransen het Nederlands elftal.

"Een eindtoernooi missen, dat kan gebeuren. Dat is ons lang geleden ook overkomen", zegt Deschamps een dag voor het duel met Nederland. In 1990 en 1994 miste hij met het Franse nationale elftal het WK. Die bittere ervaring werd in 1998 weggespoeld, toen Deschamps als aanvoerder van Frankrijk bij het WK in eigen land de wereldbeker omhoog mocht tillen.

Nu verkeert Nederland in een sportief dal, maar Deschamps waakt ervoor het elftal van Danny Blind te onderschatten. "Nederland heeft nog steeds een sterk team. Met jonge spelers en met spelers die veel ervaring hebben. Het is niet makkelijk om tegen ze te spelen. Ze hebben veel kwaliteit."

Dechamps en Lloris zien een Oranje vol talent

Toch waren het de Fransen die Oranje angst inboezemden, op een vrijdagavond in maart. Een duel dat in het teken stond van de daags tevoren overleden Johan Cruijff.

De Fransen waren die bewuste wedstrijd veel en veel beter, kwamen snel op een 2-0 voorsprong, maar lieten Nederland vervolgens terugkomen. Vlak voor tijd maakte Blaise Matuidi, opvallend genoeg met rugnummer 14 spelend, de 3-2.

Deschamps: "Beide teams zullen ook nu weer willen aanvallen en scoren. We hebben wat dat betreft dezelfde instelling."

Blaise Matuidi is blij na zijn 3-2 tegen Oranje in maart van dit jaar

De Fransen hebben na twee duels vier punten, net als Oranje. En net als Nederland wonnen ze hun laatste wedstrijd met 4-1. Frankrijk deed dat tegen Bulgarije, Nederland was te sterk voor Wit-Rusland. Het optreden van Oranje heeft indruk gemaakt op Frankrijk-aanvoerder en doelman Hugo Lloris.

Talentvol Oranje

Lloris: "We spelen tegen een van de talentvolste teams van Europa. Ze hebben veel jonge spelers die bij goede Europese clubs spelen. Het feit dat ze er niet bij waren op het EK, maakt ze mentaal misschien wel sterker."

Alleen de eerste in de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. "Het is geen finale, maar wel een beslissende wedstrijd", stelt Lloris. "Het stadion zal waarschijnlijk afgeladen vol zitten. Dit soort wedstrijden spelen we graag."

Paul Pogba controleert de bal met het hoofd in de Amsterdam Arena

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl