Deelnemers aan de Noord-Amerikaanse kampioenschappen vrouwdragen
NOS NieuwsAangepast

Video: draag je vrouw het snelst en win haar gewicht in bier

Elliot en Giana Storey zijn de trotse winnaars van het Noord-Amerikaanse kampioenschap vrouwdragen. Het stel uit Westbrooke, net buiten Portland in de staat Maine, waren de snelsten op het 253,5 meter lange parcours. Er deden 43 stellen mee. Elliot wist zijn vrouw in net iets minder dan een minuut over alle obstakels te tillen.

De race kende voor één stel, althans de vrouw, een wel zeer verrassend slot.

Racen met je vrouw op de rug

De hoofdprijs van het toernooi was 665 dollar en het gewicht van de winnende vrouw aan bier: Gianna's gewicht werd discreet geheimgehouden, maar bleek gelijk aan elf dozen Goose Island Oktoberfest bier.

Finse rover

Het vrouwdragen komt oorspronkelijk uit Finland. Het zou gebaseerd zijn op de legende van 'Ronkainen de Rover' die met zijn bende in de negentiende eeuw dorpen overviel en vrouwen ontvoerde. Volgens een andere variant zou Ronkainen nieuwe trawanten uittesten, waarbij ze met een zware zak of een vrouw op de schouders een parcours moesten afleggen.

Sinds 1992 worden in Finland wereldkampioenschappen gehouden. Elliot en Gianna gaan het meemaken, want door hun overwinning in Noord-Amerika zijn ze automatisch geplaatst.

Nu zoeken ze naar een shirtsponsor. In verband met de leesbaarheid zal de sponsornaam op Gianna's shirt ondersteboven afgedrukt worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl