Politie speurt het grachtenwater af
NOS NieuwsAangepast

Spoor vermiste student eindigt bij water, maar politie vindt niets

De politie heeft met duikers en sonar in een Groningse gracht gezocht naar de vermiste student Wytze Pennink. Het 18-jarige Vindicat-lid is sinds vrijdagochtend niet meer gezien. De politie zegt dat het laatste spoor van hem eindigt bij het water, maar duikers troffen daar vanmorgen niets aan.

Er is onderzocht hoe hij na een avondje stappen richting huis is gelopen. In eerste instantie leek het erop dat hij niet naar huis, maar juist verder de stad in liep. Uit een rondgang van de politie bij winkeliers en particulieren met beveiligingscamera's aan hun pand werd later duidelijk hoe de student precies is gelopen. Het allerlaatste beeld van hem is van vrijdagochtend 05.35 uur. Dat was bij het betreffende water.

Getuigen gezocht

De afgelopen twee dagen hebben honderden mensen meegeholpen met het zoeken naar de student. Er wordt gevreesd dat hij in beschonken toestand in het water is gevallen.

De politie is nu op zoek naar getuigen die hem die ochtend nog hebben gezien. Het onderzoek naar de vermissing gaat verder, maar er zijn nu geen concrete aanwijzingen meer over de locatie waar Pennink zou kunnen zijn. "Naarmate het langer duurt dat iemand vermist is, is de kans wel kleiner dat hij nog gevonden wordt", aldus een woordvoerder.

Wytze Pennink, vermist sinds donderdagnacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl