Alle voertuigen bij vliegveld Schönefeld in Berlijn worden gecontroleerd
NOS NieuwsAangepast

Controles bij Berlijnse luchthaven in zoektocht naar Syriër

De 22-jarige Syriër Jaber Albakr, die ervan zou worden verdacht een aanslag te willen plegen, is nog steeds spoorloos. De klopjacht van de politie is inmiddels uitgebreid en alle auto's, taxi's en bussen naar het internationale vliegveld Schönefeld in Berlijn worden doorzocht door zwaarbewapende agenten. Op het andere vliegveld in Berlijn, Tegel, lijkt alles normaal te zijn.

Gisteren werd een inval gedaan in een woning in de Oost-Duitse stad Chemnitz. Daar werden explosieven, een bomvest en een pijpbom gevonden. De politie pakte in de loop van de middag drie andere Syriërs op, twee zijn inmiddels vrijgelaten. De derde verdachte is de huurder van de woning.

Volgens de Duitse nieuwssite Focus Online werd Albakr al een tijd door de politie gevolgd en waren er aanwijzingen dat hij een aanslag wil plegen op een Duits vliegveld. De website schrijft dat de politie heeft gefaald door een tip van de inlichtingendiensten niet serieus te nemen.

De verdachte kon nog net ontsnappen aan de politie, zegt correspondent Jeroen Wollaars: "De politie heeft nog wel op hem geschoten. Dat hij kon wegkomen wordt gezien als een behoorlijke blunder."

In Chemnitz heeft de politie vanmiddag een nieuwe inval gedaan in een flat. Een man is opgepakt, van hem is alleen bekendgemaakt dat hij connecties zou hebben met iemand die een aanslag wilde plegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl