Duitsland eenvoudig langs Tsjechië in groep C

WK-kwalificatie: Duitsland-Tsjechië

Duitsland heeft op weg naar het WK van 2018 in Rusland ook zijn tweede duel gewonnen. De wereldkampioen rekende in Hamburg met 3-0 af met Tsjechië.

De ploeg van coach Joachim Löw opende sterk en al snel vond Thomas Müller na een mooie aanval het net. Tsjechië kwam ook daarna amper onder de druk uit en zag Julian Draxler en Müller goede kansen missen.

Direct na rust schoof Toni Kroos wel de 2-0 binnen en een kwartier later was Müller met een intikker trefzeker. De Tsjechen mochten blij zijn dat het daar bij bleef.

WK-kwalificatie: Azerbeidzjan-Noorwegen

Voor Noorwegen is WK ver weg

In dezelfde groep wacht Noorwegen na twee speelronden nog altijd op de eerste punten. De Scandinaviërs verloren op bezoek in Azerbeidzjan met 1-0. Daardoor is het WK van 2018 al ver weg.

Maksim Medvedev was in het Olympisch Stadion in Bakoe de man van de avond. Hij schoot de bal na tien minuten van zo'n twintig meter achter Rune Almenning Jarstein. Op slag van rust was Noorwegen het dichtst bij de gelijkmaker: Pål Andre Helland raakte de lat. In de blessuretijd kopte voormalig AZ-speler Markus Henriksen maar net naast.

WK-kwalificatie: Noord-Ierland-San Marino

Noord-Ierland langs San Marino

EK-ganger Noord-Ierland had geen moeite met San Marino, al moesten de Britten tot de 79ste minuut wachten op de bevrijdende tweede treffer. Daarna werd het nog 4-0.