De honkballers van Neptunus vieren feest na zeventiende landstitel
NOS SportAangepast

Honkballers van Neptunus vieren zeventiende landstitel

De honkballers van Curaçao Neptunus hebben voor de vierde keer op rij en voor de zeventiende keer in de clubhistorie de landstitel veroverd. In Rotterdam werd L&D Amsterdam Pirates met 4-3 verslagen, waarmee Neptunus de Holland Series met 4-2 besliste.

Werper Rob Cordemens kreeg na twee hits in de derde inning nog steun met een knap dubbelspel, maar kreeg een beurt later twee runs tegen. Raily Legito bracht met een verre tik Dwayne Kemp binnen en kon zelf scoren na een worp van catcher Max Clarijs over het derde honk heen.

Christian Diaz leidde een inning later met een tweehonkslag de 3-0 in, waarop er voor de recordkampioen geen vuiltje meer aan de lucht leek.

Neptunus verovert zeventiende landstitel

Spanning terug

Neptunus' werper Diegomar Markwell kwam in de zevende inning echter ook in de problemen. Na een korte tik van Kenny Berkenbosch raakte hij Linoy Kroes. Een line-drive van Rashid Gerard leverde de Amsterdammers vervolgens twee runs op, waarna ook Gerard door Michael Duursma over de thuisplaat werd gebracht: 3-3.

De wedstrijd kon weer alle kanten op en de relievers van Pirates en Neptunus wisten beiden nog een situatie met alle honken bezet op te lossen. In de achtste slagbeurt besliste Rien Vernooij het duel alsnog in Rotterdams voordeel. Legito stal na een honkslag op twee en liep op Vernooijs tik door het midden het winnende punt binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl