Prins Carlos en prinses Annemarie met hun zoontje (midden) tijdens een mis in Italië
NOS NieuwsAangepast

Prins Carlos jr. voorgesteld tijdens mis in Barcelona

Prins Carlos junior, zoon van prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parme, is vandaag in Spanje voorgesteld tijdens een mis in Barcelona. De plechtigheid was in de kerk van het Sint-Annaklooster.

Carlos is het derde kind van prins Carlos senior, de oudste zoon van prinses Irene, en prinses Annemarie, een dochter van oud-CDA-Tweede Kamerlid Hans Gualthérie van Weezel.

Zij konden Carlos junior, na de doop in Italië twee weken geleden, nu ook in Spanje voorstellen. De kleine prins werd in april geboren.

Carlisten

Omdat het de eerste zoon van prins Carlos en prinses Annemarie is, wordt hij door sommige Spanjaarden gezien als mogelijke troonopvolger en kroonprins. Daarom is deze bijeenkomst voor hem georganiseerd en was er bij de geboorte van zijn oudere zusjes niet een soortgelijke mis.

De 'carlisten' zien Carlos senior eigenlijk als de echte koning van Spanje. Dat is het gevolg van onenigheid over de troonopvolging die teruggaat tot de negentiende eeuw. Een grote meerderheid van de Spanjaarden steunt de huidige koning van Spanje, Felipe.

Carlos senior en Annemarie zien de plechtigheid als een dankbaarheidsmis en als een mogelijkheid voor hun Spaanse vrienden om hun zoon te ontmoeten. Gisteren werd Carlos junior al gezegend door de bisschop van Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl