NOS VoetbalAangepast

Blind haalt Vilhena uit voorzorg bij Oranje

Vilhena meldt zich bij het Nederlands elftal

Bondscoach Danny Blind heeft Tonny Vilhena aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd. De middenvelder van Feyenoord werd opgeroepen omdat het meespelen van Wesley Sneijder tegen Frankrijk twijfelachtig is geworden.

Sneijder werd vrijdag in de rust van het met 4-1 gewonnen duel met Wit-Rusland gewisseld vanwege een hamstringblessure. De aanvoerder van Nederland blijft nog wel bij de groep, maar het is nog niet duidelijk of hij het WK-kwalificatieduel met Frankrijk op maandag haalt. Blind sprak na de wedstrijd tegen de Wit-Russen al zijn twijfels uit.

Voor Vilhena is het niet de eerste keer dat hij bij Oranje zit. Hij heeft één interland achter zijn naam staan. In juni van dit jaar was hij invaller tijdens de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk (2-0 zege).

De selectie van Oranje bestaat nu uit 24 spelers. De basisspelers (met uitzondering van doelman Maarten Stekelenburg) werkten zaterdagmiddag een hersteltraining in de fitnessruimte van het Olympisch Stadion af. Ook Davy Pröpper, die als vervanger van Sneijder de hele tweede helft speelde, bleef binnen.

Stekelenburg voegde zich met Vilhena bij de wisselspelers die op jeugdcomplex De Toekomst van Ajax trainden.

Oranje traint zondag voor het laatst in de aanloop naar de wedstrijd tegen de verliezend finalist van het laatste EK. Dat gebeurt in het stadion van AZ in Alkmaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl