Staatssecretaris Dekker opende gisteren het jaarlijkse lerarencongres in Amersfoort
NOS NieuwsAangepast

40 miljoen voor doorlerende basisschooldirecteuren

Staatssecretaris Dekker trekt 40 miljoen euro uit om directeuren van basisscholen beter op te leiden. Zij moeten beter de gelegenheid krijgen om een master-opleiding af te ronden, vindt hij.

De schoolleiders leren nu ook wel door, maar het gebeurt volgens Dekker te vaak dat ze ermee ophouden omdat er geen vervanging is. Het geld moet ervoor zorgen dat dat wel kan worden geregeld. Het is de bedoeling dat jaarlijks zo'n 250 mensen gebruikmaken van de regeling.

Dekker zegt dat het geld ten goede komt aan het hele onderwijs. "Schoolleiders zijn het fundament waarop je een school bouwt", zei hij in het NOS Radio 1 Journaal. "We zien dat goede schoolleiders een kwakkelende school tot bloei kunnen laten komen."

500 schoolleiders

Volgens de staatssecretaris krijgen schooldirecteuren nu de ruimte om een master-opleiding te voltooien en hun vervangers, vaak jonge mensen, krijgen de kans om ervaring op te doen als schoolleider.

Vanmiddag komen voor het eerst meer dan 500 schoolleiders in Utrecht samen om met ondernemers, sporters en kunstenaars plannen te bedenken voor het basisonderwijs. Ook premier Rutte is daarbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl