NOS VoetbalAangepast

Frivool Oranje met ruime cijfers langs Wit-Rusland

  • ANP
    Oranje viert de 2-0 van Quincy Promes
  • ANP
    Quincy Promes na het maken van de 1-0
  • ANP
    Quincy Promes na de 2-0, gevolgd door Georginio Wijnaldum
  • AFP
    Aleksey Rios maakte kort na rust de 2-1
  • ANP Pro Shots
    Quincy Promes en Davy Klaassen vieren de 3-1 van laatstgenoemde
  • ANP
    Vincent Janssen na het maken van de fraaie 4-1
  • ANP
    De bank van Oranje

Het Nederlands elftal heeft de tweede wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 overtuigend gewonnen. Oranje maakte in De Kuip indruk tegen Wit-Rusland, dat met 4-1 werd verslagen.

Nederland, met doelman Maarten Stekelenburg voor het eerst sinds 2012 in de basis, en met de debuterende Rick Karsdorp, begon scherp aan het duel en al snel dienden er zich kansen aan. Zo schoot Kevin Strootman net naast en was er een snoekduik nodig van doelman Andrej Gorboenov om het schot uit de draai van Vincent Janssen te keren.

Na een kwartier kwam Oranje verdiend op 1-0 via Quincy Promes, wiens schot door de benen van drie verdedigers in het net belandde. Virgil van Dijk leek net als Promes zijn eerste interlandgoal te maken, maar de arbitrage constateerde, ten onrechte, dat hij buitenspel stond. Promes verzachtte de pijn door even later de score te verdubbelen met een knappe volley.

Oranje haalde ongeschonden de rust, met het nodige geluk, want Sergej Kornilenko en Michail Gordejtsjoek waren dicht bij de 2-1 na defensieve slordigheden. Die tegentreffer viel kort na rust wel (intikkertje Alexej Rios) en even dreigde het nog spannend te worden.

Maar die spanning ebde weer weg toen Janssen na defensief geklungel van Michail Sivakov op de paal schoot en Davy Klaassen doel trof uit de rebound.

Hoogtepunt

Janssen tekende vervolgens zelf voor het hoogtepunt van de avond met een magnifiek schot van zo'n zestien meter in de kruising. In de slotfase werd Janssen gewisseld voor Bas Dost, maar die wist de vijfde niet te maken voor Oranje.

Door de ruime zege gaat Oranje aan kop in groep A, met vier punten uit twee wedstrijden. Nederland heeft een beter doelsaldo dan Frankrijk en Zweden. De Fransen wonnen thuis met 4-1 van Bulgarije, Zweden boekte een 1-0 zege bij Luxemburg.

Enige smetje op de zege was het wegvallen van captain Wesley Sneijder, die in de rust met een hamstringblessure gewisseld werd voor Davy Pröpper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl