NOS Nieuws

Wrakstuk Mauritius afkomstig van vlucht MH370

Een vleugelstuk dat in mei werd gevonden op het eiland Mauritius in de Indische Oceaan blijkt een deel van een vleugel van de verdwenen vlucht MH370 te zijn. Het wrakstuk is onderzocht door een team Australische experts.

Sinds het verdwijnen van de Boeing 777 zijn er al verscheidene delen van het vliegtuig teruggevonden bij kustplaatsen in de Indische Oceaan. Het eerste wrakstuk werd vorig jaar juli gevonden op het Franse eiland Réunion bij Madagaskar, het tweede in maart dit jaar op een zandbank in Mozambique. In juni werd ook een stuk gevonden. In september bleek dat ook dat een deel van de Boeing was.

Tot nu toe is geen van de belangrijke delen van het vliegtuig gevonden. Onderzoekers willen het apparaat vinden waarin de vluchtgegevens zijn opgeslagen. Ze hopen daarmee onder meer te kunnen vaststellen waarom het toestel zo erg uit koers raakte.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, naar Peking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl