Marko Arnautovic in duel met Gareth Bale

Arnautovic houdt Wales van winst af

Drie oud-eredivisiespelers speelden vanavond een hoofdrol in de WK-kwalificatieduels in groep D. Marko Arnautovic zorgde er met twee doelpunten voor dat Oostenrijk gelijkspeelde tegen Wales: 2-2. Serviërs Dusan Tadic en Filip Kostic maakten twee van de drie goals tegen Moldavië.

Wales, op het EK nog halvefinalist, had in Wenen moeite met Oostenrijk. In een leuke wedstrijd maakte Joe Allen in de 22ste minuut de openingsgoal, een volley die vanaf twintig meter in het doel ging. Arnautovic, teamgenoot van Allen bij Stoke City, kwam zes minuten later al met het antwoord. Een knappe kopbal na een pass van David Alaba.

Een eigen doelpunt van Kevin Wimmer bezorgde Wales vlak voor rust opnieuw een voorsprong, maar weer sloeg Arnautovic snel terug. Na een verdedigende fout maakte hij de 2-2 en daar bleef het bij.

Eerste zege Servië en Ierland

Servië won, na het gelijkspel tegen Ierland, zijn eerste duel in de WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Slavo Muslin won met 3-0 in en tegen Moldavië. De doelpunten kwamen op naam van Filip Kostic (oud-FC Groningen), Dusan Tadic (oud-FC Twente en -FC Groningen) en Branislav Ivanovic.

Ook Ierland won voor het eerst. Seamus Coleman maakte in Dublin het enige doelpunt tegen Georgië. Daardoor voeren na twee wedstrijden vier landen de ranglijst aan. Allen hebben vier punten.