Riechedly Bazoer baalt na weer een gemiste kans voor Jong Oranje
NOS VoetbalAangepast

Jong Oranje verprutst kansenregen en lijkt EK te kunnen vergeten

Jong Oranje heeft in Alkmaar met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong Turkije. Jong Slowakije is daardoor zeker van het EK en Oranje moet hopen op de play-offs, maar de kans daarop is voor Nederland heel klein geworden.

Oranje kwam in negentig minuten tot liefst negentien doelpogingen, waarvan tien tussen de palen. Riechedly Bazoer was in zijn eentje goed voor negen schoten op doel, evenveel als het hele Turkse team bij elkaar.

De ploeg van de kersverse bondscoach Art Langerer speelde helemaal niet onaardig en creëerde over links legio uitstekende kansen. Veelal werden die ingeleid door Ricardo Kishna, maar Bazoer, Kenny Tete en Jairo Riedewald, die bij Ajax reserves zijn, wisten er geen raad mee.

  • ANP
    Teleurstelling bij Jeremiah St. Juste
  • ANP
    En teleurstelling bij Anwar El Ghazi
  • Pro Shots
    In de slotfase wil Turkije een strafschop, tot ontzetting van Jeremiah St. Juste, maar het wordt een vrije trap

Het speelbeeld veranderde nauwelijks na rust. Nu verprutsten Oussama Idrissi, Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi en Joris van Overeem prima kansen.

De Turken kwamen er nu echter ook gevaarlijk uit. Lat en paal hielden Oranje overeind en Kenan Karaman schoot vrij voor keeper Mickey van der Hart onbegrijpelijk naast.

Nederland maakt in groep 8 geen kans meer op de groepszege: die is voor Jong Slowakije. Oranje kan zich nog plaatsen door bij de beste vier van de negen nummers twee te eindigen, maar die kans is na de 0-0 tegen de Turken heel klein geworden.

Stand van zaken groep 8

WedstrijdenPuntenDoelpunten voortegen
1. Slowakije61517 4
2. Nederland71111 9
3. Turkije710 6 7
4. Wit-Rusland7 8 6 8
5. Cyprus7 4 315

Potentie

Zolang er nog een kleine kans bestaat, houdt Langeler hoop op deelname aan het EK in Polen. Maar lukt dat niet, hoeven we deze generatie wat de bondscoach betreft nog niet af te schieten.

"Deze lichting voetballers heeft ook vandaag weer laten zien dat het veel potentie heeft. Een aantal clubs in Europa en hopelijk ook het Nederlands elftal gaat nog veel plezier beleven aan deze generatie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl