NOS SportAangepast

Van Paassen en Albert pakken wereldbeker

Niels Albert heeft in Hoogerheide de wereldbeker veldrijden veroverd.

De Belg deed dat in stijl, want hij won de race in Brabant voor zijn landgenoten Kevin Pauwels en Sven Nys en lijkt komend weekeinde de te kloppen man op de WK.

Albert leek de beker vorige week in Frankrijk al in de wacht te slepen, maar toen doorkruiste Pauwels zijn plannen en bleek de tweede plaats nog niet voldoende. Albert liet Zdenek Stybar, de regerend wereldkampioen, de koers maken.

De Tsjech nam een voorsprong van meer dan een halve minuut, maar toen Albert halverwege de koers versnelde, was het rap gedaan met Stybar. Toen de Belg weer versnelde losten ook Pauwels en Nys.

Van Paassen wint bij de vrouwen

Sanne van Paassen won voor de eerste keer de wereldbeker bij de dames. De 22-jarige Van Paassen werd vierde in Hoogerheide en dat was voldoende voor de eindzege in het klassement.

De winst ging naar de Amerikaanse Katie Compton. Ze liet de Duitse Hanka Kupfernagel en Marianne Vos achter zich.

"Ik studeer economie en heb geleerd: je moet niet meer doen dan nodig is", zo grapte Van Paassen, die aan haar vierde plaats precies genoeg had voor de eindzege.

"De vierde plaats was mijn slechtste klassering dit WB-seizoen en ik ben hier dan ook heel trots op. Dit verbaasde me niet echt. Misschien de anderen wel, maar mij niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl