Vorig jaar stond het Glazen Huis in Heerlen
NOS Nieuws

3FM bouwt Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn

Radiozender 3FM bouwt het Glazen Huis volgend jaar in Apeldoorn. Dj Michiel Veenstra maakte het nieuws bekend door in zijn radioprogramma op bezoek te gaan bij burgemeester John Berends. Die was aangenaam verrast.

Het is voor het eerst dat 3FM de actie Serious Request organiseert in een stad in Gelderland.

Traditie

Het is inmiddels een traditie geworden. In de week voor Kerstmis haalt 3FM geld op voor een vergeten ramp. Drie 3FM dj's sluiten zich een week lang op in een Glazen Huis dat in het centrum van telkens een andere stad in Nederland is gebouwd.

Een week lang mogen luisteraars en bezoekers aan het Glazen Huis plaatjes aanvragen, waarvoor dan wel een tegenprestatie, lees geld, wordt verlangd. Ook organiseren luisteraars acties in hun eigen buurt om geld in te zamelen.

Darfur

De eerste editie in 2004 leverde bijna een miljoen euro op voor de slachtoffers in Darfur in Sudan. In de jaren daarna werd de actie steeds populairder, in dertien edities bracht Serious Request ruim 87 miljoen euro op.

Dit jaar staat het Glazen Huis in december in Breda. De opbrengst besteedt het Rode Kruis aan een 'stille killer'; longontsteking bij kinderen tot 5 jaar. Jaarlijks sterven er 900.000 kinderen aan deze aandoening.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl