Kevin Strootman op het veld in Katwijk
NOS VoetbalAangepast

Strootman wil 'blunder' wegpoetsen en Depay vertrouwt op 'kwaliteiten'

Als er iemand revanchegevoelens heeft overgehouden aan de vorige WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal, dan is het Kevin Strootman wel. Na het 1-1 gelijkspel tegen Zweden trok de middenvelder van AS Roma meteen het boetekleed aan. "Ik ben als enige verantwoordelijk voor dit verlies van twee punten", zei hij na de wedstrijd in Solna.

"Dat heeft daarna nog wel een paar dagen door mijn hoofd gespookt", geeft Strootman een maand later in Katwijk toe. "Maar je moet door. Nu ben je hier weer terug en hoop je op een beter resultaat. Dan kun je het proberen te vergeten."

Stugge Wit-Russen

Dat zal tegen Wit-Rusland lastig genoeg worden, denkt Strootman. "Natuurlijk weten we dat het een stugge ploeg is. Ze hebben Frankrijk ook op 0-0 gehouden. Voor ons telt maar een resultaat en dat zijn de drie punten", zegt de middenvelder, die denkt dat het huidige Oranje sterk genoeg is om van de Wit-Russen te winnen.

Dat Oranje het moet doen zonder Arjen Robben is vervelend, erkent Strootman, maar geen reden om te somberen. "We moeten het gewoon hebben over de spelers die er wel bij zijn. Natuurlijk hopen we dat Arjen nog komt. Hij is onze aanvoerder en hij is heel belangrijk voor het Nederlands elftal, ook als hij maar een aantal minuten mee kan doen. Dat is gewoon een feit."

Memphis Depay werd opgeroepen na afzeggingen van Luuk de Jong en Steven Berghuis

Memphis Depay is ook terug bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Manchester United die in eerste instantie niet door bondscoach Danny Blind was geselecteerd, maar alsnog werd opgeroepen nadat Luuk de Jong en Steven Berghuis zich hadden afgemeld, hoopt op speeltijd. In de Premier League moet Depay het vooralsnog doen met invalbeurten van enkele minuten.

"Het is frustrerend om niet te spelen", zegt Depay daarover. "Maar je moet niet in die frustratie blijven hangen. Je moet gewoon je werk blijven doen en je kwaliteiten laten zien."

Depay erkent dat de oproep van Blind als een verrassing kwam. Omdat hij zo weinig speelt in Engeland had hij eigenlijk geen rekening gehouden met een telefoontje uit Zeist.

Depay: "Ik had het niet verwacht, maar ik ben opgeroepen omdat iemand geblesseerd uitvalt. Ik ben altijd beschikbaar en fit. Alleen ik speel niet, dus het wedstrijdritme is er niet. Maar ik heb wel wat minuten mogen maken in de beker. En iedereen weet dat ik kwaliteiten heb. Dus ik ben ook weer niet echt verbaasd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl