NOS VoetbalAangepast

Alle ellende lijkt voorbij voor blije De Vrij

De Vrij: fijn om terug te zijn bij Oranje

"Ik ben terug." Dat zei een lachende Stefan de Vrij na de eerste training van het Nederlands elftal dat in voorbereiding is op de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk. Ruim een jaar zat de 24-jarige verdediger van Lazio Roma niet bij de selectie van Oranje door een knieblessure.

De Vrij: "Ik ben heel blij om hier weer te zijn en het is fijn om weer tussen de jongens op het veld te staan. Oranje blijft altijd bijzonder, dat was ook voor mijn blessure al zo, maar nu is het extra leuk om er weer te zijn."

  • ANP Pro Shots
    Bas Dost (l) en Stefan de Vrij tijdens de eerste training van Oranje
  • Pro Shots
    Vincent Janssen (l) en Stefan de Vrij tijdens de training in Katwij
  • Pro Shots
    Stefan de Vrij op de bank tijdens een training van Oranje
  • ANP Pro Shots
    Stefan de Vrij is weer terug bij het Nederlands elftal

In juli speelde De Vrij na tien maanden voor het eerst weer een wedstrijd. Vorig jaar september raakte hij in de verloren kwalificatiewedstrijd tegen IJsland geblesseerd aan de linkerknie. Lang werd gehoopt dat een operatie niet nodig was, maar begin november moest de oud-Feyenoorder toch onder het mes.

"Die dingen gebeuren, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal", aldus De Vrij. "Ik ben altijd positief gebleven. Het was een stap terug om vervolgens nu twee of drie stappen vooruit te kunnen maken. Ik voel me fysiek heel goed en sterk, misschien wel beter dan voor mijn knieblessure."

Of dat dan ook automatisch een basisplaats oplevert tegen Wit-Rusland weet De Vrij niet. "Ik ben beschikbaar, daarom ben ik hier. Bij Lazio heb ik alles gespeeld en fysiek zijn er geen problemen meer. Ik ben terug en ik voel me fit genoeg om te spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl