NOS VoetbalAangepast

Vuurdoop Langeler bij Jong Oranje met grote namen

Net als het grote Oranje staat Jong Oranje voor twee belangrijke kwalificatieduels. En net als Danny Blind ooit, neemt Art Langeler het roer over in een spannende fase. Deelname aan het EK van volgend jaar in Polen staat op het spel.

"Maar als je als voetbaltrainer geen uitdagingen wil aangaan, dan moet je wat anders gaan doen. Er ligt wat om te bereiken en er is een kans dat we doorgaan. Het is aan ons", zegt Langeler, die naar het grote Oranje vertrokken Fred Grim opvolgt.

Als Jong Oranje zich direct voor het EK wil plaatsen, moet het in de laatste twee groepswedstrijden tegen Turkije en Cyprus zes punten goedmaken op koploper Slowakije (dat een beter onderling resultaat heeft) of ervoor zorgen dat het bij de beste vier van de negen nummers twee zit.

Stand in de groep

LandPunten
1.Slowakije6-15 (17-4)
2.Nederland6-10 (11-9)
3.Turkije6-9 (6-7)
4.Wit-Rusland7-8 (6-8)
5.Cyprus7-4 (3-15)

Langeler combineert het bondscoachschap met zijn baan als hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Is dat geen belangenverstrengeling? "Het is simpel: ik maak keuzes waarmee ik denk dat we kunnen winnen. Want ook voor mij persoonlijk ligt hier een uitdaging."

Grote namen

De nieuwe coach beschikt over een ijzersterke selectie met een aantal spelers dat al bij het grote Oranje zat. De Ajacieden Kenny Tete, Jairo Riedewald, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer, maar ook oud-PSV'er Karim Rekik.

Bazoer: "Ik speel niet bij Ajax, dan is het logisch dat ik terug naar Jong Oranje ga. Dat is voetbal. We moeten het niet te groot maken. We zijn nog jong, en Jong Oranje is zeker geen schande. Het gaat om twee belangrijke wedstrijden die we moeten winnen."

Rekik: "Ik vind het leuk om hier te zijn en jongens te zien die ik al heel lang ken. Het is totaal niet lastig om terug te schakelen. En Langeler maakt een goede eerste indruk. Hij is de juiste man, maar wij moeten het doen."

Programma

Jong Oranje speelt donderdag om 18.30 uur thuis tegen Turkije en volgende week dinsdag om 16.00 uur op Cyprus. Koploper Slowakije treft nog Wit-Rusland en Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl