NOS VoetbalAangepast

Sneijder hoopt op zichzelf en een beetje op Robben

Sneijder: het gaat elke dag beter met m'n been

Wesley Sneijder gaat ervan uit dat hij vrijdag kan meedoen in het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. "Als het sowieso niet zou lukken, was ik helemaal niet hier geweest", vertelde de aanvallende middenvelder na afloop van de training van het Nederlands elftal.

De 32-jarige Sneijder viel zondag geblesseerd uit tijdens een wedstrijd van zijn club Galatasaray tegen Antalyaspor. "Ik ben nu geconcentreerd en gefocust, maar het gaat nog niet helemaal goed met mijn been. Vrijdag zullen we zien of ik het haal, maar daar ga ik wel van uit."

Bij de eerste groepstraining zat Sneijder, samen met Kevin Strootman, op een fiets, terwijl hun ploeggenoten op het veld trainden. "Het gaat elke dag beter, maar ik heb de afgelopen weken gewoon heel veel gespeeld. Ik denk dat dit door vermoeidheid komt, dus hopelijk is het er snel weer uit."

Sneijder: hopelijk is Robben er tegen Wit-Rusland al bij

Of Sneijder dan samen speelt met Arjen Robben blijft de grote vraag. "Het is afwachten of hij mag en of hij kan", aldus Sneijder. "Ik hoop dat Arjen er tegen Wit-Rusland al bij kan zijn. We kunnen hem goed gebruiken, want hij is een speler die uit het niets iets kan creëren."

Dat Robben dan vervolgens ook beide wedstrijden gaat spelen, is volgens Sneijder niet realistisch. "Het zou gek zijn als hij een hele wedstrijd kan spelen, daar gaan we niet van uit. Uiteraard praat ik er met Arjen over, maar starten vanaf het begin, dat lijkt me te veel van het goede."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl