Fragment uit de videoclip
NOS Nieuws

Nigeriaanse actrice bestraft voor 'immorele' knuffel

Een bekende Nigeriaanse actrice is in de ban gedaan door de filmindustrie in dat land. Rahama Sadau zou immoreel gedrag hebben vertoond en daarmee de islam in diskrediet hebben gebracht.

Sadau speelt mee in een videoclip voor het nummer I Love You van de Nigeriaanse popster Classiq. Daarin probeert de zanger haar te verleiden, maar Sadau, die een marktverkoopster vertolkt, wil daar eerst niet op ingaan. Uiteindelijk zwicht ze toch voor zijn avances.

In de video is te zien dat de twee elkaars handen vasthouden en een beetje knuffelen. Een organisatie die toezicht houdt op de filmindustrie in het noorden van Nigeria vond dat veel te ver gaan.

"Dit is niet de eerste keer dat ze dit soort baldadige dingen doet", zegt een woordvoerder van toezichthouder Motion Pictures Practitioners Association of Nigeria (Moppan). "We hebben haar gewaarschuwd, maar ze blijft maar doorgaan met het beschadigen van ons imago."

Volgens de gedragscode van Moppan mogen acteurs en actrices niets doen wat de islam schaadt. Conservatieve islamitische geestelijken vinden de films sowieso verderfelijk.

Veel mensen in het noorden van het land zouden vinden dat Sadau een grens heeft overschreden. Maar op Twitter staan ook steunbetuigingen van mensen die vinden dat Sadau te hard wordt bestraft.

Moppan hoopt dat Sadaus uitsluiting andere acteurs en actrices afschrikt. De 22-jarige actrice is op vakantie in India en heeft nog niet gereageerd.

Tegen popster Classiq kunnen geen maatregelen genomen, omdat hij geen lid is van Moppan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl