Rudi van Houts na een race in Zuid-Afrika in maart van dit jaar
NOS SportAangepast

Mountainbiker Van Houts verlaat Brentjens en twijfelt over toekomst

Voor de 32-jarige Rudi van Houts komt er een belangrijke periode aan. De mountainbiker heeft vandaag laten weten te vertrekken bij zijn huidige ploeg van manager Bart Brentjens, maar twijfelt over zijn toekomst: doorgaan op de fiets of voorrang geven aan een maatschappelijke loopbaan?

De ervaren kracht vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, al weet hij nog niet waar die ligt. "Ik hoop deze maand wel voor mezelf duidelijk te hebben wat ik wil doen", vertelt Van Houts, die in 2005 Europees kampioen bij de beloften werd.

Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro was hij de enige Nederlandse mountainbiker. Door pech haalde hij de finish niet. "Dat viel echt gruwelijk tegen. Na de Spelen had ik het mentaal erg zwaar."

Als hij het voor het kiezen heeft, zit de liefhebber Van Houts volgend seizoen weer op de fiets, bij een andere ploeg. "Maar de plekken zijn schaars en er zijn veel jonge gasten. Het zal dus niet makkelijk worden. Toch denk ik dat ik nog meekan."

Fietsenbranche

Lukt dat niet, dan is de sportcarrière van Van Houts voorbij. De Brabander is bij wijze van spreken op een fiets geboren. Over een eventuele switch naar een maatschappelijke carrière hoeft hij dan ook niet lang te denken. "Dat zal dan in de fietsenbranche zijn."

Het NK marathon van komende zondag wordt de laatste race van Van Houts bij de ploeg van Brentjens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl