Volgens Anton Koppel zijn er afgelopen week al tien bedden verkocht
NOS NieuwsAangepast

'Misselijkmakend' BUK-kinderbed in Rusland is geen grap

"Walgelijk en misselijkmakend. Is dit een grap? Hier zijn geen woorden voor."

Vol verontwaardiging wordt er op sociale media gereageerd op het kinderbed in de vorm van een BUK-raketinstallatie. Een Russische meubelmaker lanceerde kort geleden zijn nieuwe beddenserie 'Voor de toekomstige verdedigers van het vaderland', waar het bed onderdeel van is.

Het kinderbed lijkt sprekend op de Russische lanceerinstallatie waarmee vlucht MH17 in juli 2014 uit de lucht werd geschoten boven Oekraïne. Afgelopen woensdag werd officieel bevestigd dat de raketinstallatie afkomstig was uit Rusland. De Russen zijn het niet eens met de uitkomsten van het onderzoek.

Het bed is onder meer te koop in een meubelzaak in Sint-Petersburg. Eigenaar Anton Koppel trekt zich weinig aan van de ophef. "Ik zie niks abnormaals aan dit bed. Sommige kinderen worden later dokter of bakker, anderen worden soldaten", zegt hij tegen Russische nieuwssite Fontanka.

Na alle kritiek heeft meubelmaker Carobus laten weten de naam van het bed te gaan veranderen. Op verzoek zal het een meer 'neutrale' naam krijgen: Defender.

Naast slapen kunnen kinderen ook speelgoed opbergen in het bed, die daarvoor in de 'gevechtsstand' moet: het matras staat dan omhoog, net als raketten die klaar zijn voor lancering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl