AZ-trainer John van den Brom

AZ morst ook punten bij Sparta

AZ heeft voor de derde keer in acht dagen niet weten te winnen. Na de 2-2 thuis tegen Go Ahead Eagles en de 5-0 nederlaag bij Zenit Sint-Petersburg kwam de ploeg van coach John van den Brom niet verder dan 1-1 bij Sparta Rotterdam.

AZ schoot drie dagen na de zeperd in Rusland uit de startblokken en nam al na vijf minuten de leiding. Uit een voorzet van Iliass Bel Hassani kopte de 18-jarige Guus Til de 1-0 binnen. Het was voor Til zijn tweede doelpoging in de eredivisie en ook zijn tweede goal. Eerder scoorde hij al vlak voor tijd tegen PEC Zwolle.

Guus Til (rugnummer 15) juicht nadat hij AZ op voorsprong heeft gezet

De Alkmaarders bleven de aanval zoeken en Sparta stond flink onder druk. Fred Friday en Dabney dos Santos verzuimden echter de score verder op te voeren. Na twintig minuten zakte het tempo bij AZ en Sparta kwam beter in de wedstrijd.

Vlak voor rust kwam Sparta langszij toen de 36-jarige Michel Breuer scoorde uit een vrije trap van Mart Dijkstra. Kort daarna kwamen de Rotterdammers goed weg toen AZ een strafschop werd onthouden na een overtreding van Florian Pinteaux op Bel Hassani.

Na rust was het spel, net als in de eerste helft, niet bepaald een lust voor het oog. Aan beide kanten ging er veel mis en kansen waren er amper.