Feyenoord viert het doelpunt van Nicolai Jorgensen
NOS VoetbalAangepast

Acht duels en Feyenoord heeft nog altijd de maximale score

Feyenoord heeft ook zijn achtste eredivisieduel van het seizoen gewonnen. In Tilburg won het moeizaam met 2-0 van Willem II.

Feyenoord zette Willem II van meet af aan onder druk en de beloning volgde al snel: Bilal Basacikoglu zette voor vanaf rechts en Nicolai Jorgensen verlengde de bal achter zijn standbeen langs. Willem II ontworstelde zich gaandeweg de eerste helft aan de druk en Freek Heerkens was met een achterwaartse kopbal dicht bij de 1-1.

Tapia brengt lucht

Willem II had in de tweede helft de overhand tegen het vermoeid ogende Feyenoord en kreeg ook twee aardige kansen. De eerste was voor Funso Ojo die met een kopbal doelman Brad Jones testte en Bartholomew Ogbeche koptedaarna rakelings over.

  • ANP Pro Shots
    Willem II-speler Erik Falkenburg en Tonny Vilhena van Feyenoord
  • ANP Pro Shots
    Feyenoord-speler Karim El Ahmadi (l) in duel met Erik Falkenburg van Willem II
  • ANP
    Doelpuntenmaker Nicolai Jorgensen (l) en Willem II-speler Freek Heerkens
  • ANP
    Een kopduel tussen Darryl Lachman (l) en Dirk Kuijt
  • Pro Shots
    Willem II-keeper Kostas Lamprou baalt na de 2-0
  • ANP Pro Shots
    Feyenoorders Jens Toornstra (l) en doelpuntenmaker Renato Tapia vieren de 2-0

Feyenoord werd naar achteren gedrongen, maar een kwartier voor tijd bracht de een kwartier na rust ingevallen Renato Tapia redding. Hij speelde drie man uit, waarna hij doelman Kostas Lamprou kansloos liet met een geplaatst schot.

Na die 2-0 legde scheidsrechter Dennis Higler de wedstrijd stil na een handgemeen van wat supporters op de tribune. Na een minuut of vijf hadden de stewards de zaak onder controle en kon de wedstrijd worden vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl