Saskia van Hintum troost Lonneke Sloetjes na het mislopen van brons bij de Spelen
NOS SportAangepast

Volleybalcoach opent aanval op assistent-bondscoach

Als het aan Jan Berendsen ligt, is Saskia van Hintum niet langer assistent-bondscoach van de Nederlandse volleybaldames én hoofdcoach van Bundesliga-club Aken. "Dat moeten we niet willen. Ik denk dat ze haar positie misbruikt."

Duidelijke taal van Berendsen, al twintig jaar coach van Eurosped/Top Volleybal Twente (voorheen Pollux) waarmee hij eerder vandaag de Supercup won. Net als veel andere Nederlandse clubs moest hij na het vertrek van diverse speelsters weer een nieuw team samenstellen.

"Als de assistent-bondscoach spelers naar haar eigen ploeg toehaalt, dan hebben we in Nederland een probleem", zegt hij daarover. "We moeten voorkomen dat zo iemand bij de bond werkt. De kraamkamer van het volleybal wordt zo vernield. Heel triest."

Harde kritiek Eurosped-coach op assistent-bondscoach

Van Hintum haalde voor dit seizoen vijf Nederlandse speelsters naar Duitsland, waaronder twee van Berendsens Eurosped (Nicole Oude Luttikhuis en Jeanine Stoeten). Voor de speelsters zelf is de stap naar Aken een verbetering. Ligt het probleem dan niet bij de Nederlandse competitie in plaats van bij Van Hintum?

Berendsen: "We hebben veertig spelers in het buitenland, dat zegt wat over onze opleiding. Dus je kunt het op twee manieren bekijken. We hebben meer geld nodig in het volleybal om de clubs meer te professionaliseren. Dat is het begin."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl