Max Verstappen onderweg in de Grand Prix van Maleisië.
NOS SportAangepast

Dubbelslag Red Bull in Maleisië, Verstappen tweede

Max Verstappen is voor de vijfde keer dit seizoen op het podium geëindigd. In de Grand Prix van Maleisië werd de Nederlander tweede achter zijn Red Bull-ploeggenoot Daniel Ricciardo. De laatste overwinning voor de Australiër was in België in 2014, 42 races geleden.

De Red Bulls profiteerden van het uitvallen van Lewis Hamilton, die onbedreigd aan de leiding ging toen zijn motor vlam vatte. Nico Rosberg, die kort na de start in botsing kwam met Sebastian Vettel en de strijd vanuit het achterveld moest hervatten, werd derde.

De laatste keer dat beide Red Bulls eerste en tweede werden bij een grand prix, was in Brazilië in 2013.

Daniel Ricciardo (voor) en Max Verstappen (achter) kunnen de gespinde bolide van Nico Rosberg maar net ontwijken.

Na mislukte starts in de vorige drie grands prix begon de race voor Verstappen dit keer wel goed, al moest hij in de eerste bocht flink in de remmen door een botsing van Sebastian Vettel en Nico Rosberg en verspeelde daarbij twee plekken.

Voor Vettel was het op het circuit van Sepang meteen afgelopen, terwijl WK-leider Rosberg door de actie van Vettel ver achterop raakte.

Een slimme stop van Verstappen vroeg in de race betaalde zich uit in de 22ste ronde, waarin de Red Bull-coureur aan de leiding kwam.

  • NOS
    Uitslag GP van Maleisië
  • NOS
    Uitslag GP van Maleisië

Hamilton verspeelt leiding

Na zijn tweede stop vond Verstappen zich, halverwege de race, terug op plaats drie, met Lewis Hamilton en ploeggenoot Daniel Ricciardo (beiden één stop) voor zich. Rosberg was inmiddels weer zesde.

Hamilton leek een veilige marge op te bouwen, totdat de Brit in ronde 41 zijn motor opblies en de Red Bulls plots aan de leiding gingen.

Achter hen kreeg Rosberg in derde positie bovendien 10 seconden straf, waardoor Verstappen en Ricciardo het onderling mochten uitvechten. Tot een echt gevecht kwam het niet.

In rondetijden gaven de twee coureurs elkaar niks toe, Verstappen kwam niet dichterbij en toen de teamleiding beiden tegelijk naar binnen riep voor nieuwe banden - waarbij Verstappen even moest wachten op zijn teamgenoot - was het pleit beslecht. Ricciardo reed onbedreigd naar zijn vierde GP-zege.

Rosberg steviger aan de leiding

Ricciardo vierde zijn overwinning traditioneel door op het podium champagne uit zijn schoen te drinken. Ook Rosberg deed, ondanks de teleurstellende race, breed lachend mee aan de folklore.

Niet gek, want Rosberg loopt door het uitvallen van concurrent Hamilton verder uit in de stand om het wereldkampioenschap. Verstappen staat zesde, maar het verschil met de Ferrari's van Räikkönen en Vettel is geslonken tot respectievelijk 13 en 6 punten.

WK-stand na 16 van de 21 GP's

Coureur Team Punten
1. Nico Rosberg Mercedes 288
2. Lewis Hamilton Mercedes 265
3. Daniel Ricciardo Red Bull Racing 204
4. Kimi Räikkönen Ferrari 160
5. Sebastian Vettel Ferrari 153
6. Max Verstappen Red Bull Racing 147

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl